I think we need to talk (2022)

Na het vooronderzoek in de openbare ruimte, trekken we terug naar binnen om in de afgebakende context van het theaterhuis het roze universum te laten ontrollen. Via het open atelier maken we connectie met de ‘buitenwereld’.

I think we need to talk is een interactieve voorstelling met veel wol en weinig woorden. Je wordt uitgenodigd om een plek te zoeken in het roze wollen universum dat zich voor je ogen ontrolt. In deze collectieve ervaring brei je mee aan een verhaal over verbinding. Door middel van een roze draad brengt Collectief Elan(d) generaties in beweging, verweeft en knoopt hen aan elkaar. Voorafgaand aan de voorstelling, vindt een open atelier plaats in de publieke ruimte of in een buurt-of cultuurhuis. Deze ateliers worden in samenwerking met Manoeuvre uitgedacht en gedragen. Vele handen bouwen verder aan dit roze universum. Door samen te knopen, haken en vingerhaken ontstaat een volledige nieuwe, wollen sculptuur, dat doorheen de ganse tournee groeit. Elk atelier laat een eigen afdruk achter. Hierin staat proces en ontmoeting centraal.

VAN Katrijn De Cooman, Carli Gellings, Jitse Huysmans & Chloé Geers (vooronderzoek)
SPEL Katrijn De Cooman, Jitse Huysmans & Pepijn Huysman (stage)
PRODUCTIE/CO-CREATIE Collectief Elan(d) & Manoeuvre
COPRODUCTIE workspacebrussels, C-TAKT, Kunstencentrum VIERNULVIER, STUK, Kunstencentrum BUDA & DURF2030
MUZIEK Hans Beckers
KOSTUUM Manoeuvre & Collectief Elan(d)
PRODUCTIEMEDEWERKER Usha Henning
TECHNISCHE DECORELEMENTEN Mikaël Wellens
COACHING Seppe Baeyens
MET STEUN VAN Stad Gent & De Vlaamse Overheid
MET DANK AAN De Grote Post, CAMPO, Benjamin Vandewalle, Femke Platteau & al de toevallige passanten of deelnemers tijdens work in progress/open ateliers
FOTOGRAAF Isabel Van Renterghem & Bo Vloors