Manoeuvre VZW (Klik voor meer)

http://www.manoeuvre.org

Gevestigd in het hart van de Gentse superdiverse Rabotwijk kiest manoeuvre voor en co-creatieve kunstenpraktijk met buurtbewoners, kunstenaars, makers, denkers…

Manoeuvre biedt als collectieve maakplek een platform aan kunstenaarsresidenties. Tijdens de langdurige en/of terugkerende residenties is er plek voor ontmoeting, experiment, onderzoek en verbeelding. Vanuit de adhocistische praktijk wordt er gewerkt aan open samenwerkingsmodellen en bouwt manoeuvre aan een collectief oeuvre waar de residenten in dialoog gaan met de context van het atelier. Het residentieprogramma richt zich to beeldend kunstenaars co-creatieve ambities.

Er is verbeeldingskracht wanneer van oude bekende dingen nieuwe gemaakt worden in de ervaring… (John Dewey)

Manoeuvre toont werk op beeldende presentatiepplekken die open staan voor participatieve activatie of in de publieke ruimte. De beeldende interventies op locatie, zijn performatief van karakter en nemen de vorm aan van relationele installaties, evenementen, actieve sculpturen of ruimtes, waarin de makers en/of publiek worden betrokken.

Werken aan de creatie van I think we need to talk mee:

Döne Ozcelik, Dudu Kurnaz, Durna Ozgur, Eman Dawoud, Edibe Feliz Aydin, Gonul Altintas, Fadime Cetinkaya, Fadime Soyut, Gul Ismigul Atec, Gulsum Yilmaz, Gulseren Mustafova, Hamide Celikoz, Hediye Sahin Yegit, Ilknur Sezer, Ismahan Yildrim, Nuray Batal, Rahime Koparan, Saima Iram, Saniye Yuksel, Seda Salieva, Sultan Atlintas, Sultan Kuccukaya, Winde Nulens, Amelie Nulens, , Zehra Cankaya, Zubeyde Balci, Rony Codoychuran, Ariane Heystraeten, Merel Stolker, Laura Caroen, Chris Rotsaert, Nathalie Maelfait, Arnoud Emmen, Heleen De Mol

Foto’s door Collectief Elan(d) en Manoeuvre