VOORSTELLING  'I think we need to talk' (2022)
Na het vooronderzoek in de openbare ruimte, trekken we terug naar binnen om in de afgebakende context van het theaterhuis het roze universum te laten ontrollen. Via het open atelier maken we connectie met de ‘buitenwereld’. 
I think we need to talk is een interactieve voorstelling met veel wol en weinig woorden. Je wordt uitgenodigd om een plek te zoeken in het roze wollen universum dat zich voor je ogen ontrolt. In deze collectieve ervaring brei je mee aan een verhaal over verbinding. Door middel van een roze draad brengt Collectief Elan(d) generaties in beweging, verweeft en knoopt hen aan elkaar. Voorafgaand aan de voorstelling, vindt een open atelier plaats in de publieke ruimte (afgedekte binnenruimte) of in een buurt- of cultuurhuis. Zo krijgen deelnemers inkijk in het proces en werken ze mee aan de voorstelling. Tijdens het atelier zal er samen gevingerhaakt worden aan kostuums, decor of draad. Deelnemers uit de open ateliers kunnen een plek in de performance krijgen.
VAN Katrijn De Cooman, Carli Gellings, Jitse Huysmans & Chloé Geers (vooronderzoek)
SPEL Katrijn De Cooman & Jitse Huysmans
PRODUCTIE/CO-CREATIE Collectief Elan(d) & Manoeuvre atelier
COPRODUCTIE workspacebrussels, C-TAKT, Kunstencentrum VIERNULVIER, 30CC, STUK, Kunstencentrum BUDA & DURF2030
MUZIEK Hans Beckers
KOSTUUM Manoeuvre & Collectief Elan(d)
PRODUCTIEMEDEWERKER Usha Henning
TECHNISCHE decorelementen Mikaël Wellens
COACHING Seppe Baeyens
MET STEUN VAN Stad Gent & De Vlaamse Overheid
MET DANK AAN De Grote Post, KAAP, CAMPO, Femke Platteau & al de toevallige passanten of deelnemers tijdens work in progress/open ateliers
FOTOGRAAF Isabel Van Renterghem
VOORONDERZOEK 'I think we need to talk' (2021)
Voor het vooronderzoek van I think we need to talk trokken we de publiek ruimte in. Met theatrale en beeldende interventies willen we op een poëtische en soms absurdistische manier contact herstellen in de publieke ruimte. De publieke ruimte geldt daarbij voor ons als decor én als podium. De interventies bewegen zich op de grenzen tussen architecturale sculptuur, sociaal experiment, theater en choreografie. 

Collectief Elan(d) vraagt zich af hoe er in deze tijden nog met elkaar wordt gecommuniceerd. Hoe gaan we met elkaar om? En hoe heeft de coronacrisis onze manier van connecteren beïnvloed? Hoe kan de openbare ruimte op een nieuwe manier ontmoeting theatraal verbeelden en mogelijk maken?
VAN & MET Katrijn De Cooman, Chloé Geers, Jitse Huysmans
PRODUCTIE/CO-CREATIE Collectief Elan(d) & Manoeuvre atelier
COPRODUCTIE workspacebrussels, C-TAKT, Kunstencentrum VIERNULVIER & KAAP
COACHING Benjamin Vandewalle
MET STEUN VAN Stad Gent
MET DANK AAN De Grote Post, CAMPO & al de toevallige passanten of deelnemers tijdens work in progress/open ateliers
FOTOGRAAF Collectief Elan(d), KAAP & Heleen De Mol
FILM Kristina Ghanicheva & Ward D'hoore