RauwRouw (2023)

RauwRouw bestaat uit verschillende rouw-trajecten die uitmonden in een jongerenvoorstelling. De rouw-trajecten zijn volwaardige projecten op zichzelf, die tevens als voedingsbodem voor de voorstelling dienen.

‘RauwRouw’ – voorstelling (2023)

Een rouwproces verloopt volgens Kübler-Ross volgens vijf stadia: ontkenning, protest, onderhandelen, verdriet en uiteindelijk aanvaarding. Maar wat als je afwijkt van die norm? En hoe verhoudt de omgeving zich hiertoe?

RauwRouw schetst het beeld van een rouwende vrouw en hoe de maatschappij daarmee omgaat. Terwijl ze allerlei pogingen doet om met het verlies om te gaan en het een plaats te geven, botst ze op de soms onhandige reacties van de buitenwereld. Een afwisseling tussen terugblik naar rouw in haar tienerjaren en de rouw van nu. Geen chronologisch verhaal, maar een fragmentarische golf van beelden die spreken, herkenbare situaties – soms rauw dan weer grappig- , en rouwrituelen. RauwRouw belooft een kwetsbare voorstelling te worden die via een fysieke en beeldende taal het ongrijpbare thema probeert vorm te geven. 

VAN & MET Katrijn De Cooman
COACH Michèle Even en Wim De Winne
BEGELEIDING NATRAJECTEN Kristien Maus
PRODUCTIE Collectief Elan(d)
FOTOGRAAF Kristien Maus